2 Ocak 2011 Pazar

KALP


Kampanalar çaldığında birbirine benzeyen yüzlerce resimden artık usanmıştım.Zamanın iki akımıyla ayrı yönlere sürüklenen bir yolculuk hatırlıyorum .Kapı eşiğinde oturan; bir dizi yaşam ,çaba ve umut desteği ünitesiyle yaşama tutunabiliyordu .Sürekli onu yaşatmak(kalbini) için kan veriyordum .Şeytan, dünyanın beyazı dört ayaklısı ,tüm kaçışların imparatoru ,bir ilah, tapılası hazların efendisi ,aklın hükümdarı tutkunun özgürlüğüne tutuklu meleği .Özgürlük ve sınırsızlık tutkunun ateşinden tutuşan ey dünyanın beyaz dediği ,korkmadan gözlerinden çözdüğüm düğümcük yol yorgunu özgürlük savaşçısı .Anlamı yitirdiğinde elimizde maskaraya dönüşeceğini biliyorsun .Çılgınca zihin oyunlarında hep sonsuzluğu vaadediyorsun .Bunun bir içe dönüş ,kabına sığış olmadan varılacak bir yer olmadığını biliyorsun da şu insanoğluna hiç söylemiyorsun .Zaten hep ondan hızla özgürlüğe sığınıyorsun .
Gecenin zevklerine eşlik eden aklın seni o yollarda bırakıyor usulca . Kimselere söylemiyorsun .Çok şeyi yitirdiğini biliyorsun kara dumanlı kafalarda acı çeken gölgenle karşılaştığında ona ne diyorsun ?Sen sıcak bedenlerden ruhuna barınak ararken ,ruhunu lime lime parçalarken kalbinden artakalanları yerlerden mi topluyorsun ?
Ölüm korkunç ama yaşam da öyle .Şeytan diye aklına sesleniyorum kaç yastıkta bıraktın düşlerini .Sonsuzlaşmak boş bir törendi anlasana . Soysuzlaşmamak aşktır .Düşüncelerinin birbirine sürttüğünü içindeki sonsuzun çatırdadığını ,zerrelere ayrışamayacak kadar entrika ve yalanlarla örülü bir ruhun yükünün ancak kırılarak son bulacağından haberler verdim sana .Ellerin hep kirliymiş gibi bakma öyle , bir zamanlar temizdiler .Sana yıkanma saatinden ,yalanların göçüp gitmesine izin veren bir zamandan aktıysa bir şeyler tek üzüntüm ;ne gençliğin ,ne güzelliğin ne de sevginin çürümekten kaçınabilmesi için gizlemendir .Tek üzüntüm aklın hükmündeki kalbine kör gözlerindir .Şeytanı ağlatan tek şey kalbini gören akıldır .İşte o gün efendin arkandan ağlayacak .İşte o gün sesin duyulacaktır .

5 yorum:

  1. evet zaten kutsal olan kalbi anlatandır hasssasiyeti serttir koruması güçtür incinmesi kolaydır :)

    YanıtlaSil
  2. Şeytan tanrıdan daha iyiydi aslında.

    YanıtlaSil
  3. Önce Merhaba,
    Ey Kayıtdışı,

    Bazı kirler varki;suyla sabunla çıkmaz...
    Ateşte yakmak gerek,yakarak arındırmak gerek...
    Evet yürekteki kir ancak ateşle çıkabilir..
    Çaresiz yanmak gerek,yakmak gerek...

    Aklın işgalindeki yürek için ne desem ki..?
    Zaten aklın hükmüne girmiş bir yürek..
    'Hikmetin' de 'ismet'in de mekanı olamaz...
    saygımla...

    YanıtlaSil
  4. Aklın işgalindeki bir yürek tanımlamasını hiç algılayamadığım . Benim şu hayattan anladığım yüreğiyle aklını ayıranlar ya da birleştirenlerdir . Hepimizin hedefi o birliğe daim olabilmek.

    YanıtlaSil







Kendi masalını kendine anlatmayan hayatı anlatmasa da olur ...Tek kitabımız odur ....